cropped-dogs1.jpg

Heel af en toe fokken wij een nest. Daarbij vinden wij het van belang dat de Ier gezond is, een jachthond is en moet blijven en dat de Ier er als een Ier moet blijven uitzien…. en gedragen!   Dat is geen gemakkelijke opgave. Een pup is echter ook als hij ouder wordt een levend wezen en we kunnen er helaas niet inkijken. Alleen zo goed mogelijk voorbereiden op een lang en hopelijk gezond leven. We zorgen er voor dat de Ieren waarmee we fokken getest zijn op gezondheid. We gaan naar shows voor exterieur beoordelingen en volgen cursussen op gebied van jacht, veldwerk en gehoorzaamheid. Wij zijn lid van de Ierse Setter Vereniging www.iersesettervereniging.nl en fokken tevens volgens de regels (kynologisch reglement) van de Raad van Beheer.   Een Ier kan te maken krijgen met gezondheidsproblemen zoals iedere hond. Er zijn wel een paar specifieke gezondheidszaken voor dit ras, hierover kunt u meer lezen op de website van LICG.

Pups verlaten het nest bij ons met ongeveer 8 weken. Ze zijn dan ontwormd, hebben een puppy enting gehad en zijn gechipt. Daarnaast ontvangt u natuurlijk een stamboom van de Raad van Beheer en een puppy pakket.  

Ook nadat de pups naar de nieuwe eigenaren gaan, blijft de koffie klaar staan en kan men bij ons altijd terecht voor advies, informatie of gewoon Ierse Setter praat.

Bent u echter geïnteresseerd in uw Ierse Setter pup van ons dan bent u van harte welkom ook voor verdere vragen en advies.

Susan en Hans