Al meer dan 35 jaar setters, Ierse Setters…..

Na jaren lang huiskatten te hebben gehad vond mijn zus het wel tijd worden voor een hond…een Ierse Setter.
Zonder stamboom kwam Ocsi (kleintje = Hongaars) in 1984 binnen.
Bij een boer gehaald in Maria-Hout met alle gebreken van dien. Ocsi is helaas dan ook niet oud geworden.

Op zoek naar een gezonde Ierse Setter kwamen we uit bij Piet en Marga Roks van de Hunter’s Home Ierse Setters.
En zo kwam in 1987 Nagy Nemes of the Hunter’s Home bij ons. Een onderbijtertje van Sir Aegir van de Maarnse Meent, waar Nagy zijn mooie donkere vacht vandaan had en Companion Charming Girl.

En door de ontmoeting met Piet en Marga kwamen ook de showkriebels………….en natuurlijk het Settervirus. Vele setters zoals  Bixby en Gable, June en Evi later zijn ik en mijn man Hans nu uitgekomen bij onze huidige setters uit de lijnen van de Grasbroekerhof. Dit zijn Darcy, Bingely en Jane, die teruggaan naar de voorouders van of the Hunter’s Home. Deze lijnen gaan weer terug naar de jaren 60 en 70 Cornevon kennel en als favoriet de Wendover kennel. Zie voor meer (voor) ouders; (Voor) ouders in beeld. 

Een kennelnaam heb ik al sinds 1993, maar het eerste nestje was er pas in 2012 van de combinatie Lancelot van de Grasbroekerhof (Darcy) en Passion van de Grasbroekerhof (Jane). We fokken sinds 2012 af en toe een nestje.  

Ik ben zelf een fanatieke shower. Werken met de Ier maar dan in een ander aspect.  Daarnaast ben ik benoemd als keurmeester voor de rode Ierse Setter en diverse andere rassen in rasgroep 7.

Om keurmeester te worden heb ik de opleidingen Kynologische Kennis deel 1 en deel 2 en de opleiding Exterieur en Bewegingsleer gevolgd en de examens met succes behaald.

Daarnaast genieten Hans en ik veel van onze Ieren.
We volgen cursussen bij de KNJV (Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging), want het zijn tenslotte jachthonden en wandelen we graag met ze.

We fokken heel af en toe. Gezondheid staat naast schoonheid voorop bij ons. Goede voeding, goede beweging, aandacht en knuffels zijn belangrijk…niet alleen voor onze prachtige Ieren maar ook voor onszelf.